Serendipity standarder og kvaliteter

Al Serendipity bomuldstøj er produceret af 100 % økologiske bomuldsgarner, som er GOTS certificerede, og vores produktion er også GOTS certificeret i "full finish". Det betyder at hele vores produktionsproces fra dyrkning af bomuld, spinning af garn, strikning/vævning af stoffer og forarbejdning af det endelig tøjstykke lever op til standarderne defineret i GOTS.

En enkelt undtagelse i vores Forår/sommer 2016 kollektion er vores Flora all-over-print på sweat. Denne style er ikke GOTS-certificeret. Selvom vi anvender denne teknik, er alle produkterne selvfølgelig fortsat 100 % økologisk, men den digitale teknik er i sig selv endnu ikke GOTS certificeret. Det arbejder vi selvfølgelig på at den bliver, da forarbejdningen lever op til de strikteste krav og vi anvender kun "low impact" farver.

Derudover er alle vore bomuldsmodeller Fair Trade certificerede efter SA8000 standarden. Vore bomuldsleverandører er også certificerede efter FLO-Cert standarden, hvormed "fair trade" er sikret igennem hele produktionsprocessen.

Serendipity byder også på et udsøgt udvalg i Baby-Alpaca uld, den inderste uld fra alpakaerne som er både blød og har fantastiske isolerede egenskaber. Vores Baby-Alpaka og llama uld er ikke økologisk certificeret, men naturligt økologisk, da Alpaka uld er en absolut naturlig fiber. Alpaka’er lever naturligt i 3.500-5.000 m højde i Andes bjergene i Sydamerica.  Baby-Alpaka og llama uld er meget stærkt og modstandsdygtigt, samtidig med at det er blødt og varmt. Derudover er det allergivenligt, da det ikke indeholder lanolin, og det betyder, at det er et meget attraktivt alternativ til følsom hud.

Serendipity's ekstra blødhed

Vi designer selv alle vore stoffer, og de er grundlaget for al vores tøjdesign. Vi forsøger at sammensætte matchende farver i hver kollektion, så de fleste styles kan sammensættes på kryds og tværs.

Alle vore strikkede bomuldsmodeller såsom tees, leggings, sweat og velour modeller er lavet af "melange" garner med en unik farvefasthed og et helt særligt "skær". Dette fremkommer ved at indfarve den rå bomuldsfiber istedet for farvning af garnet, stoffet eller sågar tøjstykket.

Det naturlige alternativ

Vi elsker naturlige materialer ! Det betyder, at hvis vi kan finde et naturligt alternativ til syntetiske materialer til trimmings og applikationer, så gør vi det selvfølgelig. Alle vore knapper er f.eks. enten lavet af perlemor, kokos- eller taguanød.

Når et naturligt alternativ ikke er muligt ved f.eks. trykknapper og lynlåse sørger vi for at disse ikke indeholder nikkel og at de er YKK godkendt.

Produktionssteder

Alle vore bomuldsmodeller er produceret i Indien - ikke langt fra, hvor den økologiske bomuld dyrkes. Vi kan således minimere forurening ifm. transporten af halvfabrikata og varer.

Vores Alpaca og Llama uld-modeller er delvist eller fuldt ud produceret ved håndarbejde i Bolivia. Små enheder af 10-12 Bolivianske damer strikker i grupper med deres børn omkring dem, og de undervises og kontrolleres af en anden gruppe lokale damer, som er ansvarlige for produktionen. Uldgarnerne er enten af Boliviansk eller Peruviansk oprindelse.

Quilts

All vores quiltede produkter i vores Sommer18 kollektion er fyldt med GOTS certificeret 100% bomuld.